Projecten2015

Projecten 2015

Eind 2015 ben ik 8 weken in Uganda geweest en heb daar drie verschillende projecten gedaan.

Het eerst project was in Kigoogwa een uur ten noorden van Kampala en iets ten oosten van het project Bluesky van 2014. Dit was bij een gepensioneerde dokter die samen met zijn vrouw een boerderij was begonnen met een passievruchten tuin enkele visvijvers een aantal kippen met een eigen broedmachine om zo ook de kippeneieren van de omliggende bewoners te kunnen uitbroeden en deze mensen op deze manier extra inkomsten te verschaffen. Ook teelde deze vrouw champignons en verwerkte deze in een gesealde verpakking. Ook hier brachten omliggende vrouwen hun champignons. Verder hadden ze nog wat geiten en varkens.
Bij hen heb ik ook een groentetuin opgezet.

Het tweede project was in Kateete bij Nkokonjeru ongeveer twee uur ten oosten van Kampala. De organisatie counterparttravels had daar een project die kleine boeren ondersteund bij het verbouwen van groenten. Hier heb ik ook het nodige kunnen doen om te laten zien om op een iets andere manier toch tot een betere opbrengst te komen.

Het derde project was in Nkokonjeru voor de organisatie Reach Out opgezet door een Amerikaan. Ook zij ondersteunde kleine boeren en families om groente te verbouwen En ook hier heb ik het nodige kunnen bijdragen.

Vorige Volgende